Followers

Monday, December 27, 2010

Teringat zaman dulu2

Wahh macamla dah berkurun lme padahal br nk msuk 8 bulan aku habis diploma...rindu gler kat bdak ACDA2...Even kita x brape rapat sangat tapi kenangan bersama sentiasa terpahat di hati sy..wink3~ Ape khbr orang agaknyer??mesti sibuk ngn life masing2kan?? Mostly ramai yang sambung degree n ade gak diantara diorang yang kerja dulu.... rindu korang semuaa....

pija,umi,nad,
paah,ros,yana,zana,sal,noy,mai,AJ,zura,yan,ina,johan,luqman,azahari,donat,nazmi,zafrin,farid,
safa,mel,mashi,dila,dia,eky,ecah,ikin,fatin,ju,linda,lin,imah...

Rasenyer dah sebut semua..maafla kepada mereka yang tak disebut nama...huhu~
Teringat gelagat2 dorg dalam kelas..lau Dak 3 org ni azahari,nazmi ngn donat mesti riuh gler kelas...Paah pun best lebih2 lagi time present mkt ngn mgt perghhh mantap..lawak yang sangat sepontan..Hope one day cita2 paah nak jadi DJ tercapai...vote 4 paah...hihi...

Aku xingat siape tah bagi teka-teki ni tapi mmg lawak n bengong...haha..teka-tekinya berbunyi seperti ni:

"Dalam banyak2 serombong kapal, serombong kapal ape yang besar?"

Haha nak tau x jawapan die? jawapan die serombong kapal azahari sebab lobang idung die besar...haha klaka2...pecah perut aku gelak...ader lagi teka-teki bengong dorg..:

"Ape dia dalam hitam luar kuning?"

Jawapan die donat dalam bas kuning...wakakaka...yang ni lagi bangang teka-teki die..Tapi sangat terhibur....Haha cakap pasal bas kuning ni, dekat UITM Segamat kitaorang kekurangan bas UITM. So lau nak outing kenela naek bas kuning ataupu lebih dikenali sebagai bas sekolah!!!huhu~Ingatkan dah abeh skola, xnaek dala bas sekolah....huhu~..Tapi xbest pun naik bas kuning...dahla kene tunggu berejam2 then mampat pulak tue..penuh ngan dak UITM...Hope sangat pasni UITM Segamat provide bas UITM banyak2 kat student...(Macamla duk sne lagi....hihihi) Ape2 pun life kat sana sangat2 best!!!!!...rugila sape yang tolak tawaran ke sana..walaupun kat dalam hutan dan dipenuhi lalat2 tapi itu semua x menjadi masalah...asalkan niat kita betul nak blaja insyaAllah semuanya akan jadi terbaekkk!!!!!Begitulah kisah dak kelas aku...Banyak lagi nak cite nanti aku update lagi.....wait yea...

Nak tengok x gambar kelas kitaorang????Sila kebawah yea.......

"


"




"





"





"

Tadaaaaa


ACD6A2

"


"


Candit pic....Meriah x kitaorang???)

Cube teka mana satu donat ngn paah???gmbr azahari xdela plak kat cni....huhu...Btw Miss u all so much :))



Smile Contest

Nak Join klik cni!


Saya pertaruhkan gambar ni dalam kategori senyuman paling maniss :)

sy nak tag:

dudin
fast
Asma'
Qamarul
syuhada

Tarikh tutup 1 March 2011

Sape sudi wat kan header untuk sy???

Alahai tengok org letak gambar sendiri kat header nak gak buat....try buat sendiri tapi nila hasilnyer......gambar besar gedabak n makan space yang banyak...huhu...sape yang baik hati tlong watkan header untuk sy plzzz....huhu ~ xretila nak wat cantik2 cam org lain...hope ade yang sudi tolong saya....wink3~

Contest muslimah anggun 2

Berminat nak join?? klik Ceritasigadis

"Mungkin saya banyak kekurangan diri tetapi saya percaya yang saya juga ada kebolehan yang tersembunyi yang saya sendiri tidak tau :D"

sy tag :

Syuhada
ibu Ayu
Syeda

Tarikh tutup 30 Dec 2010 (10 am)

Sunday, December 26, 2010

TELEKUNG MURAH DARI BANDUNG


telekung sulam berwarna , RM200 include postage.

Telekung sulam krim dan putih,RM200 include postage.kain juga bersulam.
KHARISMA COLLECTION,BANDUNG INDONESIA !
Berminat???boley contact email saya Farami_89@yahoo.com

Pemenang My first Giveaway :DD

First skali sy nak ucapkan terima kasih kepada mereka yang telah join saya punyer contest.....Kepada mereka yang menang tahniah dan kepada mereka yang tidak berjaya, lain kali cuba lgi..InsyaAllah saya akan buat contest lagi untuk kali kedua..diharap ramai yang dapat join...hihi...membebel plak sy..Jawapan tekaan guli cik Fafa ialah sebanyak 98 biji.Oleh kerana ade 4 peserta yang berjaya teka dengan betul jadi sy telah membuat undian dan pemenang my first GA ialah
:


:


:


:

:


:



:


:



:



:

1. Cik PuanHady
2. Enna Banana

Tahniah lagi sekali kepada pemenang...Sila hantarkan No hp anda pada email sy Farami_89@yahoo.com
subject Menang GA cik FaFa...
Seperti yang saya janjikan pemenang akan menerima topup RM5 so nanti jangan lupe bgtau nak topup Celcom ke Maxis ke atau Digi pada email saya..(jika sy tidak menerima email pada Besok(ISNIN) mlm, sy akan membuat undian lain)
Dan hadiah akan diberi pada besok 27 disember 2010 melalui SMS
:DD





Saturday, December 25, 2010

UPDATE my GA

Dengan ini saya rasmikan bahawa tarikh GA telah tamat..Thx 4 join my GA and gud luck to all of u...:D
Nama pemenang akan diberitahu pada 26 Disember 2010 pada pukul 11 malam...

Senarai nama yang join :

Farhana
Miza yusuf
kehelan
sweety
adyna
tiefazatie
shera
enna
cikpuanhady
nana
aanie
imanmom
jieda
nadratul
Xi Da Ya
Cikanna
Zanna

Syamila Mohd's giveaway


Berminat??nak join klik Syamila

sy nak tag

dugong
Syuhada

tarikh tutup 31 disember 2010

LadyEll buat Giveaway,JOM JOIN!!

Nak join klik CNI!!!

sy nak tag

dugong
qamarul

tarikh tutup 30 disember 2010

Fatin 1St Giveaway


Nak join klik Fatin

Tarikh tutup 26 disember 2010

Cabutan bertuah



Siapa nak join bley klik CNII!!

Tarikh tutup 31 disember 2010

Lin Azlina 2nd GA Riang Ria


Nak join klik LIN AZLINA

Tarikh tutup 29 disember 2010

Friday, December 24, 2010

Diet!!!(so broken english..sorry)

Yes i on diet!!!
are my diet is work??
maybe....
Why??
Not all my lemaks is burn..
Why its happen??
Because i on heavy diet, where i not manage my eat time very well..
What do you mean u not manage your eat time?
well yes i only eat rice sekali sehari but the thing is i eat at night..its not good..another thing that make my diet not really work is i escape my breakfast, i trus jump on my launch and i don't have enough time to sleep....see so bad right??
If you think it is bad, why you do this??
I don't know. i just want to loose my weight quickly...
So what are u doing now is not good for your health, you better find another alternative to loose ur weight.....
I don't know...i really want to loose my weight...argghh please help me....Can you????

Taubat

Taubat ape itu erti taubat?
Taubat ialah menyesali sesuatu kesilapan yang telah kita lakukan dan berjanji tidak akan mengulangi kesalahan tersebut.
Bilakah kita perlu bertaubat?
Adakah kite perlu bertaubat bila kita sudah bersedia untuk meninggalkan semua maksiat dan terus mendekatkan diri pada Allah?
Mungkin yea,mungkin tidak.Tidak semestinya kita harus tunggu diri kita sudah siap untuk bertaubat baru kita nak bertaubat....Bayangkan kita telah melakukan maksiat tetapi kite tidak bertaubat dan tiba2 kita dijemput oleh Allah untuk kembali kepadaNYA....
Tidakkah rugi kita?adakah anda mahu diri anda dijemput dalam keadaan anda berdosa?Fikir2kanlah..
Kita tidak tahu bilakah kita akan menemui ajal?? Kita tidak tahu apakah yang akan terjadi pada kita dimasa hadapan?
Itu semua kerja Allah S.W.T ...
Sebagai seorang islam kita harus sentiasa mengingatkan diri kita daripada melakukan perkara2 yang dimungkar..Dan apabila melakukan kesilapan hendaklah segera bertaubat..Ini adalah kerana lumrah manusia itu sendiri yang tidak boleh lari dari melakukan kesilapan...Apa yang harus kita lakukan adalah segerakan taubat..Allah itu maha pengampun..InsyaAlah suatu hari nanti apabila taubat kita diterima,kita tidak lagi melakukan perkara yang terlarang..Apa sekalipun jangan pernah berhenti memohon keampunanNYA kerana Allah sangat kasih dan pengampun terhadap hambaNYA....

Semoga kita semua mendapat pengajaran di dalam entry ni..segala yang baik itu dtg drpd Allah dan segala yang buruk itu dtg dari sy..

1st Giveaway Tinie (zon2u)

Nak join klik TINI

sy nak tag

Dugong
used item

Tarikh tutup 14 jan 2011

Giveaway separuh jiwang

Siapa nak join klik Weeda

sy nak tag

used item
dugong
faja

Tarikh tutup 3 jan 2011

December holiday giveaway


Nak join ley clik CNI!!

Tarikh tutup 31 December 2010

Thursday, December 23, 2010

My first giveaway


Tengok semua orang wat contest teringin plak sy nak wat contest..
Contest ni merupakan contest teka berapa jumlah bilangan guli kt dlm gmbr diatas tue..
Rules die
1. Mestila jadi Follower blog nie

2. Buat satu entry pasal contest ni bertajuk' Contest teka bilangan guli Cik Fafa'

3. Nyatakan berapa jawapan die

4. Jangan lupe dlm entry tue link kan gmbr diatas ke entry contest ni...

5. Tag kan pade 4 orang rakan anda

6. Last sile tinggalkan link entry anda di comment box supaya senang saya nk terjah...

7. Hadiah berupa topup RM5 dan saya hanya pilih jwpn yg sme ngn sy atau paling hampir..(hanya 2 orng pemenang)

8. Tarikh tutup 25 Disember 2010 (11 mlm)

9. Pemenang akan diumumkan pada 26 Disember 2010 (11 mlm)

saya nak tag :

Ibu Aqimi
Mimie
ibu ayu
stuff

UPDATE!!!
Wah xsangka contest ni mendapat sambutan....Alhamdulilah...xsabar nak tau siapa pemenang contest ni....Kepada mereka yang belum join sempat lagi ni nak join....GUD LUCK :DD

Wednesday, December 22, 2010

Special Dedicate :D

Kadang2 kita terlupa kita pernah gembira bersama dia,
Kadang2 kita terleka yang die selalu buat kita tertawa,
Kadang2 kita tersenyum kerana die pernah buat kita bahagia,
Adakalanya kita menangis kerana telatahnya membuat kita merinduinya...
Dia adalah orang yang pernah berkongsi SUKA & DUKA bersama kita,

Suka kate2 kat atas ni...memberi seribu makna dalam persahabatan kita...
special dedicate to my bestie or my best ever friend Kak ida..
Thanx u so much for being my gud friend,
u always be my side if i really need someone,
I really appreciate it...

With love ur sister
ADIK :D

KLCC time :DD

Before gerak ke stesen taman bahagia sempat lagi berposing...hihi..then sampai kat taman bahagia masih terkial2 nak g mne..last2 kak ida decide g KLCC...yuhuu..lme xg KLCC..macam biase ramai gler orang..sampai2 sne g jalan2 msuk kt kedai toys..pastu msuk memory lane beli cik nyet...Then jalan2 lagi masuk kinokuniya pastu tersempak ngan anding AF..fuhh handsomenyer die...huhu...tgh2 jalan tetiba perut berbunyi..auu tanda minta diisi...:DD tapi sempat lagi singgah petrosains masa mencari2 nak makan pe... kak ida ajak masuk tp hampa tket da habis..huh cepat betul abes padahal br kul 2 masa tu..huhu :(.. next time jela g petrosains..Kemudian kami terus dengan pencarian kat mana nak makan...last2 mkn pizza..
order mcm biasa cme spagetti tukar perisa lain thai pebenda tah..uwekkk xsedap.. ngn tambah ais-krim..First time mkn pizza xabeh..huhu (pewot masuk angin agaknyer) then pas mkn ktorg lepak kt taman luar KLCC..Ramai gak yang bergambar kat sne..then kami balik..Thx kak for cik Nyet..hihi Sayang akak ;DD
(oh cik kak wat muke aper tue??bosan nunggu makanan xsmp2 lg..huhu)

(sempat berposing kenyit mata..huhu)

(errr bosannyer ble makanan nk sampai ni???)

(^_^)

(Tadaaa nila cik Nyet)

(so cute cik Nyet!!!!)

CONTEST SI MANJAKU RIANG

Berminat??ley klik cni!!

Nama bayi Muhammad Khalish Azfar bin Arshad
D.O.B 29 Julai 2010
Nama ibu Nur Nazirah binti Senat

Tarikh tutup 12 jan 2011
Aku xtaula ape yang membuatkan aku untuk buat entry nie...selama aku hidup ni baru aku tau aku cume ade seorang sahaja teman yang rapat..teman yang sentiasa menemani aku waktu aku susah dan senang...tapi aku bukan teman yang baek untuk die..bler ayah die meninggal aku xde kat sisi die, waktu die merasa die berada di bawah aku xde kat sisi die untuk memujuk diri die...Ape jenis kawan aku ni??tapi ader sbb knape aku xdpt teman die..sebabnyer parents aku xbg..die duk jauh..parent aku risau aku g sorg2 pastu dengan musim accident ni lg diorg takot...Aper aku nak buat???aku tersepitla antara kasih seorang sahabat dengan ibu bapa....tentula aku memilih ibubapa...tapi aku sayangkan sahabatku itu atau merangkap kakak aku...Mcm mane aku nk handle situasi ni???aku buntu.....due2 aku sayang..harap ade jalan penyelesaiannya..... :'((

Tuesday, December 21, 2010

Croydon baby boy Giveaway

Nak Join klik Croydon

saya nak tag :

faja
used item

tarikh tutup 12 jan 2011

Teka buku ibuayu

Nak join ley klik cni!!

Jawapan teka jumlah buku ibuayu ialah 123 buah buku

sy tag :

faja
asma

tarikh tutup
31 december 2010

My Authenticzone opening giveaway

Nak join??? klik cni!!!

Komen sy tentang blogshop ni sangat menarik, kalau boley tambahla lg item supaya customer boleyh memilih, sentiasa buat promosi mybe by blog walking, mybe owner punyer blogshop ni boley buat discount kepada mereka yang slalu shopping kt blog ni n servis yang cepat seta layanan yang bagus kepada customer =DD

sy nak tag :
faja
asma
used item

tarik tutup 25 disember 2010

Peace Contest

Nak join?? klik cni!!!

Peace for the eyes :DDD

sy tag to :

faja
syuhada
6 September

tarikh tutup: 1 Jan 2010

Me & My Teddy Contest

Nak join???klik cni!!

Dalam banyak2 teddy bear yang sy ader yang nila paling kecik nonet nme die ' Cik Nyet'..huhu...knape sy ske 'Cik Nyet' nie sbb die cute n plng mahal skali mata die(besar) huhu...'Cik Nyet' ni antara teddy yang paling sy syg sbb hadiah drpd kakak sy... :DD

sy nak tag to :
Faja
Cik Mulat
ain zulaikha
asma

tarikh tutup : 31 Disember 2010

Contest 'Pic paling cute!!'


" saya suka blog elly@suely sebab simple dan menarik :DDD"

siapa yang berminat nak join ley clik Elly

tarikh tutup : 26 Disember 2010

"Giveaway ~ Saya Nak Kain Tu!!!"

Siapa yang nak join boley klik CNI!!!

tarikh tutup : 21 jan 2011

Adhwa Fashion 1st Giveaway


Jom Join klik cni!!!!

First Giveaway Kelip-kelipKehidupan : Mari Mengira Bintang!




Jawapan : 714 bintang

fafa nak tag :
nuyah
wan
faja
Ain

Nak join klik cniiiii!!!
Tarikh tutup : 24 Disember 2010

Giveaway gift from Cameron (G.G.C)

Wahhh mesti bestkan pergi bercuti kat Cameron??nak2 lg bersama org tersayang..sy blum pernah lg ke sana...maybe suatu ari nanti kot..ble da kawin..hihi..

Okeyla kat sni sy nak cadangkan lisa pergi bercuti dekat Pantai Indah seaview Resort.saya xtaula lisa pernah pergi tempat ni lum...Nampak mcm slekeh sketkan die punyer signboard???tapi percayalah percutian ni sangat simple tapi menarik....hihi...

( Papan tanda nak ke resort..err nanti sy buat cdgn dekat pihak yg berkenaan suh letak papan tanda yang lagi menarik...^-^)

( sebelum check in sempat lagi berkelah dekat pantai indah dlu...best :DD)

Nilah bangunan resort...Lengkap dengan semua kemudahan seperti katil (ofe secousela ader kan...huhu), aircond (dekat blik utama jela), tv,peti ais,microwave, pingpong table, badminton court,tempat untuk berbbQ pun disediakan n mcm2 lagi...Kolam renang pun ader..dewasa satu dan kanak2 satu..If lisa minat memancing atau siape2 jer keluarga lisa yang minat memancing sesuaila dtg kt cni...lau ader rezeki boley dpt ikan besar2..time sy dtg aritu cume dpt ikan belukang jer..;DD

(terlebey excited...mcm dpt ikn besar..huhu)

Ni pemandangan di bwh n kat depan resort nie ader tempat memancing bg mereka yang minat memancing..tp yang ni berbayarla yea...

(pemandangan di waktu senja...cantikkan????)

Pasal makanan Lisa jangan risau banyak restoran2 yang sedap...If lisa ske ikan bakar, kerang rebus/bakar bley pergi restoran yang berdekatan ngn pantai indah...goreng2 pun ader...

Lau petang2, ley g main layang2 dekat pantai Indah..ader bnyak gerai dibuka..biase ari minggu mesti ramaila org dekat pantai indah... N yang paling best skali bg sy time pergi cni dpt g bukit malawati...Bukit Malawati ni salah satu tempat yang bersejarah dekat kuala selangor..Dekat je dgn resort..Nape sy kate best dkt bkt malawati nie sbb ader sejenis monyet yang sgt jinak n tidak kacau pengunjung..kite boley pegang die n bg die mkn secara dekat..blh tg vdeo yang sy sediakn nie...
video

Hope lisa suke..maafla panjang plak sy membebel..hihi

mereka yang berminat ley klik cni!!!!!

fafa tag :
Nuyah
ain zulaikha
wan
faja

tarikh tutup : 24 Disember 2010



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...